fredag 19. mars 2010

Guilinopplevelser!


, originally uploaded by oyvindbs.

Vi har vært i Guilin i 5 netter nå, og har hatt det veldig fint. Vi har vært med på to arrangerte utflukter; en til Li River og Yulong River (der bildet er tatt) og en til noen vakre risterrasser som lå i noen veldig bratte fjellskrenter. Begge turene gav oss mulighet til å se utrolig flott natur, men vi var selvsagt ikke der alene, og guidede turer kan være litt i slitsomste laget med snakkesalige guider og "valgfrie" aktiviteter som er vanskelig å slippe unna:) Men det var verdt å holde ut, vi møtte andre hyggelige backpackere og fikk oppleve områder vi vanskelig ville sett på egenhånd. Vi har lagt ut mange fine bilder fra oppholdet i Guilin på flickr! http://www.flickr.com/photos/sandraogoyvind/sets/72157623616193242/detail/

Ellers har vi tatt det rolig her, slappet av i parker med bøker og spill, og vi har gått til innkjøp av en liten kineisk pc, slik at vi litt lettere kan lagre og laste opp bilder og blogger. Noen små utfordringer språklig med pcen, men vi klarer oss:)

I kveld tar vi tog til Kunming, der vi skal være to netter før vi flyr videre til Lijiang. Kjempehyggelig å lese mailer og meldinger, fint å holdes litt oppdatert hjemmefra:)

Sandra

søndag 14. mars 2010

Kinesiske turister paa vei


Kinesiske turister paa vei!, originally uploaded by oyvindbs.

Les blogginnlegget under:)

Gruppebilde!


Gruppebilde!, originally uploaded by oyvindbs.

Kinesiske bussturister!

I dag besokte vi et tempel/park/utsiktsomraade, Solitary Beauty Park, her i Guilin. Omraadet var fint, selv om taaken gjorde at utsikten fra hoyden i midten av omraadet var noe redusert. Inngangsbilletten var ganske dyr sammenliknet med andre sightseeingsteder vi har vaert, men vi tenkte at naar vi foerst hadde funnet stedet, saa var det kjedelig aa snu. Vi ble raskt tett omringet av svaert mange og hoylydte kinesiske turistgrupper som tok maaange gruppefotoer. Vi proevde aa unngaa disse gruppene, og klarte en stund aa oke tempo eller endre rute naar hordene kom. men etter aa ha gaatt inn paa en utstilling om Qingdynastiets eksamineringssystem havnet vi midt i en av gruppene og ble dratt med i dragsuget ut i en liten bakgaard. saa ble dora lukket bak oss og vi oppdaget at dette nok var et sted som kun de kinesiske turgruppene fikk besoke (de fikk tydeligvis gaa inn i alle bygninger som var av interesse, imotsetning til oss). men guiden signaliserte at vi kunne faa bli med dem, og vi ble vitne til et artig skuespill og omvisning i rommene der eksamineringen i Qing-dynastiet foregikk. Denne eksamensmetoden ble brukt i Kina i 1300 aar. Alle kineserene lo og smilte til/av oss, vi var tydeligvis litt malplasserte.. Men vi fikk se hvordan kinesiske turister sightser, med overdrevne, hoylydte, komiske kostymedramaer der turister fikk noen av rollene. Det var en ny opplevelse:)

Etter forst ha vaert veldig skeptiske til disse turistgruppene viste det seg at det artigste i parken egentlig var aa snike oss med paa deres arrangement:)

Ellers bor vi paa et hyggelig hostell veldig sentralt, og skal dra paa noen utflukter de neste dagene, bla baatur paa Li River, som skal vaere flott. Haaper taaken letter i lopet av tiden her, men det ser ikke saa lovende ut...

Skal straks ut og spise dumplings, faar se naar vi har taalmodighet til mer blogging;)

Oyvind og Sandra