torsdag 24. juni 2010

Mumbais klesvaskeri

Siste ukene i India

På tide med en ny blogg! Nå er vi i Mumbai, etter noen fine dager i Goa og i Pune. I Goa dro vi nordover til Calangute der vi for det meste slappet av ved bassengkanten og tuslet noen turer på stranda. Etter noen dager dro vi til Pune, en ganske stor by ca tre timer fra Mumbai. Der møtte vi Vigdis og Sigrid som jobbet på et sykehus, og vi koste oss med litt shopping og hyggelige middager. Vi besøkte også et gammelt tempel og et Gandhi-museum. 

Etter noen dager i den ganske store og uoversiktelige byen tok vi alle fire toget til Mumbai. Her liker vi oss veldig godt! Vi har fått sett en god del av den sørlige delen av byen; India Gate, Taj Mahal Palace (der vi har spist veldig god lunsj og middag!), Colaba området, Victoria Terminus, og så dro vi en dag på båttur til Elephanta Island og så noen veldig gamle Shivahuletempler. Vi har også sett Mumbais største vaskeriområde (kjempeområde med vannkanaler og klær hengende til tørk overalt), bilde ligger over bloggen!

Ellers hadde Øyvind og jeg en opplevelse da vi skulle være statister i Bollywoodfilm. Etter litt frem og tilbake trengte "skuespillerspeideren" oss en kveld, og vi kjørte ut til settet (noen mørke forlatte fabrikker) sammen med endel andre turister. Det var mørkt og pøsregn og det ble mye venting i en trailer mens scener uten statister ble spilt inn. Vi forsto etterhvert at dette kom til å ta hele natten. Etter mange timers venting merket jeg at jeg ble veldig dårlig i magen og veldig varm. Dette var samme dag som båtturen og vi hadde alle blitt veldig solbrente. Jeg ble bare verre og verre, og etterhvert innså vi at jeg måtte dra hjem. Dermed fikk vi ikke vært med i noen scene... Men vi fikk i allefall sett litt av hvordan det fungerer på sett, og vi har skjønt at det for det meste er venting og venting og venting. Øyvind fikk også sett hovedrolleinnhaverene mens han ventet på å bli med i en bilscene (men som han ikke ble plukket ut til likevel). Ingen kjempekjente skuespillere i filmen, men vi fant faktisk en artikkel om filmen i en Mumbaiavis dagen etter at vi hadde vært ute på settet. Vi får vel prøve å finne denne actionfilmen når den har kommet ut og kanskje kjenner vi igjen noen av de andre statistene vi møtte der ute!

Nå har Sigrid og Vigdis dratt til Jaipur og vi skal ta det med ro og se fotball de neste dagene. På lørdag drar vi endelig videre til Sør-Afrika! Det blir en lang reise, men vi gleder oss masse masse til å komme frem:)

Gleder oss mer og mer til å se kjentfolk hjemme igjen! Håper alle har det bra og koser seg med sommer!

Sandra