tirsdag 13. april 2010

Slappe dager i Vietnam!

Vi har forflyttet oss sørover i Vietnam, og dermed har vi møtt på varmen. Som resulterer i slappe dager ved bassenget eller ved havet. Kan ikke klage! Vi forlot Hanoi med nattog, og våknet opp i Hue, en liten by rett sør for den tidligere grensa mellom nord- og sør-Vietnam. Der bodde vi 3 netter på et billig, hyggelig hostell, slappet av og spiste mye god mat. En av dagene dro vi på utflukt til DMZ, den tidligere demilitariserte sonen mellom nord og sør, der store deler av Vietnamkrigen utspilte seg. Veldig interessant tur. De andre to dagene betalte vi litt for å ligge ved bassenget til et noe mer luksuriøst hotell enn det vi selv bodde på. Deilig å bare ligge rett ut med bok i skyggen!

Etter Hue dro vi med buss til Da Nang, Vietnams tredje største by, som ligger litt utenfor "turistruta". Noe vi satte pris på. Vi dro på et museum om Champariket, tittet rundt i byen og på markedet, og dro en dag ut på den ganske øde stranden som ligger 2km utenfor byen. Ved havet spiste vi også herlig sjømat..

Nå har vi flyttet oss til Hoi An, med en hyggelig gamleby, men med ganske mange turister og turistbutikker. Hoi An er kjent for sine skreddere og jeg har fått sydd meg både kjole og shorts som ble veldig fine! (Takk Ragnhild for skreddertips!) Deilig å få klær som passer så godt (særlig her i Sørøst-Asia hvor størrelsene i vanlige butikker er ganske små...)! 

Igår leide vi sykler og dro til stranden. Fin måte å komme seg rundt på, vi skal definitivt sykle mer! I dag var vi på utflukt til My Son, et litt gjengrodd tempelområde fra Champariket. Veldig flott, selv om det er ganske ødelagt av bombing og krig. Etter turen spiste vi lunsj på en restaurant kjent for sine gode desserter. Se bildet av Øyvind:) 

I morgen drar vi videre til Nha Trang med nattbuss, der det nok blir noen dager med beach og snorkling! Vi nyter livet! Håper alle har det fint, og at de som er i Oslo nyter vårværet!

Sandra