onsdag 5. mai 2010

Tur på Mekong og noen dager i Kambodsja!

Nå har vi vært ca en uke i Kambodsja, og har det fint! I Ho Chi Minh byen bestemte vi oss for å dra til Kambodsja med båt, og var med på en 2 dagers tur på Mekongfloden. Litt buss og mest båt, og endel stopp der vi besøkte små landsbyer og vi fikk blant annet se hvordan man lager risvin, rispapir og kokosgodteri. Øyvind fikk gleden av å smake på slangerisvinen, som også hadde en død fugl liggende oppi spriten.. Litt for ekkelt for meg... Bilder ligger nå på flickr.com/sandraogoyvind, både fra HCMC, Mekongturen, og et par her fra Kambodsja!

Mekongdeltaet var utrolig vakkert, og det var veldig deilig og fredelig å reise med båt. Da vi kom frem til Phnom Penh kastet vi oss på en ny buss til Sihanoukville som ligger ved kysten. Der slappet vi maks av i 4 dager, med bøker, basseng, strand og god mat.Veldig laidback sted, som passet vårt tempo ypperlig. Magen min bidro ytterligere til at vi tok det med ro, nær hotellet...

Nå har vi kommet til Phnom Penh, og idag spiste vi lunsj med Markus og Ole-Fredrik, noen venner av min tante Lissen og Øyvinds venn Sebastian, som bor her. Vi spiste på en god Khmer restaurant og hadde det veldig hyggelig! Etter lunsj dro vi til Tuol Sleng Genocide museum, som var helt grusomt. Det tidligere s-21 fengselet var designet for å forhøre, torturere og drepe under røde khmer, og alle torturinstrumentene og bilder av ofrene var vist frem. Mange inntrykk som jeg kommer til å bruke lang tid på å bearbeide. I morgen skal vi dra til The Killing Fields, et av områdene der svært mange henrettelser fant sted under røde khmer og der mange ble begravet i massegraver. Gruer meg litt til det. 

Ellers blir vi her noen dager til før vi drar til Siem Reap hvor vi skal utforske Angkor Wat. Den 12. mai flyr vi derfra til Bangkok og så videre til Delhi. Vi gleder oss masse til India, og planlegger og leser guidebok. Vår foreløpige plan om å reise i Rajasthan kan hende blir forandret på grunn av heten, men hvor vi eventuelt drar isteden er litt uklart. Enten sørover, kanskje til sørøstkysten av India, eller kanskje vi drar nordover, til Himachal Pradesh. Vi får se! 

Håper alle har det fint! Sandra